Acasă Uncategorized Berlin: Institutul Cultural Român “Titu Maiorescu” din Berlin găzduieşte un concert de...

Berlin: Institutul Cultural Român “Titu Maiorescu” din Berlin găzduieşte un concert de muzică de cameră al Societăţii Internaţionale Beethoven

DISTRIBUIȚI

96529 – 09122010 – Institutul Cultural Român “Titu Maiorescu” din Berlin va găzdui sâmbătă, 11 decembrie 2010, începând cu orele 19.30, un concert de muzică de cameră al Societăţii Internaţionale Beethoven. Cei patru muzicieni invitaţi, Tomasz Tomaszewski – vioară, Louise von Schweinitz – violoncel, Alexander Malter – pian şi Yoriko Ikeya – pian, vor interpreta lucrări de Ludwig van Beethoven şi Bela Bartok.

Tomasz Tomaszewski este din 1982 capelmaistru în orchestra Operei Germane din Berlin, fondator şi şeful orchestrei de cameră „Solişti de cameră ai orchestrei Operei Germane din Berlin”. Ca solist a susţinut numeroase concerte în Europa, Japonia şi SUA, iar din 2001 este profesor la Universitatea de Arte din Berlin. A studiat cu Feodor Druzhnin, Oleh Krysa, Pierre Fournier, Rüdiger Liebermann.

Louise von Schweinitz a început studiile de muzică în 1993 la Institutul Julius-Stern din cadrul Universităţii de Arte. A studiat cu Adriana Contino, Cătălin Ilea, Gert von Bülow, Eberhard Finke, Janos Starker, Roman Jablonski, Jens-Peter Mainz şi Peter Hoerr. Printre distincţiile primite se numără bursa „Yehudi Menuhin Live Music Now e.V.“ şi bursa Fundaţiei Walter und Käthe Busche. Louise von Schweinitz cântă la un violoncel Antonio Casini din 1700.

Alexander Malter s-a născut la Moscova şi a studiat la conservatorul Ceaicovski. Trăieşte din 1991 în Germania, unde a şi participat la numeroase înregistrări ca solist sau în ansambluri de muzică de cameră. Alexander Malter apare pe CD-ul „Alina” de Arvo Pärt – un bestseller internaţional, atât ca solist, cât şi în duet cu violonistul Dietmar Schwalke de la Filarmonica din Berlin. Alexander Malter este co-fondator şi director artistic al seriilor de concerte de la Castelul Glienicke.

Pianista Yoriko Ikeya a studiat la Tokio şi în Berlin, profilându-se pe muzica de cameră şi pe cea contemporană. Din 1988, este profesoară de pian la Universität der Künste Berlin. A susţinut concerte în întreaga Europa, în Israel, China, Coreea, Indonezia, Japonia şi Brazilia. A participat la înregistrarea a peste 20 de CD-uri cu muzică de cameră, printre care un CD solo, cu lucrări ale unor compozitori berlinezi contemporani. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.