Acasă Uncategorized Bucureşti: Anul viitor, bucureştenii, în general, vor plăti aceleaşi impozite ca în...

Bucureşti: Anul viitor, bucureştenii, în general, vor plăti aceleaşi impozite ca în 2010

DISTRIBUIȚI

96798 – 19122010 – În 2011, bucureştenii cu mai multe case vor plăti impozite majorate cu până la 300 la sută, iar pentru maşinile puternice acestea vor, de asemenea, fi substanţial mai mari. Impozite mai mici vor plăti puţinii posesori de automobile electrice sau hibride. Decizia a fost luată vineri, de consilierii generali ai Capitalei, pentru încurajarea circulaţiei cu vehicule cât mai puţin poluante. În Capitală circulă 460 de autoturisme hibrid sau electrice dintr-un total estimat la 1,8 milioane de maşini. Taxele şi impozitele rămân neschimbate pentru bucureştenii care au doar o singură casă şi deţin un automobil cu o capacitate a motorului de până în 2.000 de centimetri cubi. Nu se vor majora nici taxele pentru parcările de reşedinţă şi nici impozitul pentru terenuri.

 

 

 

 

 

 

Bucureştenii care deţin în proprietate două case vor plăti un impozit majorat cu 65 la sută faţă de cel datorat pentru o singură proprietate. În 2010, această categorie de bucureşteni a plătit pentru a doua locuinţă un impozit majorat cu 15 la sută. Pentru a treia proprietate, impozitul se va mări cu 150 la sută faţă de cel plătit pentru o singură proprietate, ceea ce înseamnă o majorare de 50 la sută faţă de cel plătit în 2010.

Cei care deţin în proprietate patru sau mai multe locuinţe vor plăti un impozit majorat cu 300 la sută faţă de cel plătit pentru o singură casă. În 2010 supraimpozitarea a fost cuprinsă între 75 şi 100 la sută. Impozitul poate fi redus cu 20 la sută pentru clădirile care au o vechime de peste 50 de ani şi cu 10 la sută în cazul celor care au fost construite în urmă cu 30 de ani. Clădirile clasate ca monument istoric, de arhitectură, cele restituite foştilor proprietari în baza Legii nr.10, cele funerare din cimitire şi crematorii sunt scutite de plata impozitelor. Au rămas nemodificaţi şi coeficienţii de corecţie corespunzători zonării. Pentru zona A, coeficientul este de 2,6, pentru zona B – de 2,5, pentru zona C – de 2,4, iar pentru zona D – de 2,3. Coeficienţii se înmulţesc cu valoarea impozabilă a clădirii, ce depinde de anul de construcţie, utilităţi, materialele din care a fost realizată clădirea etc.

Impozitul pe maşini se calculează în continuare în funcţie de capacitatea cilindrică a motorului. Pentru proprietarii de maşini cu motoare puternice, impozitul se va dubla în 2011. Aceştia vor plăti câte 72 de lei pentru fiecare 200 centimetri cubi la motoarele cu capacitate între 2.001 şi 2.600 centimetri cubi. În 2010, pentru aceeaşi categorie de automobile se plăteau câte 36 de lei pentru fiecare 200 de centimetri cubi. Pentru maşinile care au motoare cu capacităţi de peste 3.001 centimetri cubi, se va plăti câte 290 de lei pentru fiecare 200 de centimetri cubi ai motorului.În prezent, pentru această categorie de automobile se plătesc câte 145 de lei pentru fiecare 200 de centimetri cubi. Proprietarii de motociclete, scutere sau autoturisme cu capacitate cilindrică de până la 1.600 centimetri cubi vor plăti acelaşi impozit ca în 2010 – câte 8 lei pentru fiecare 200 centimetri cubi ai motorului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.