Acasă Uncategorized Bucureşti: Chiar dacă a fost respins de Consiliul General, Sorin Oprescu nu...

Bucureşti: Chiar dacă a fost respins de Consiliul General, Sorin Oprescu nu renunţă la ideea depunerii candidaturii Bucureştiului pentru Jocurile Olimpice de Vară din 2020

DISTRIBUIȚI

96797 – 19122010 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, i-a acuzat sâmbătă, într-o declaraţie de presă, pe consilierii generali, că satisfac doar interese meschine, după ce în sedinta de vineri, trei proiecte considerate esentiale pentru dezvoltarea si modernizarea Bucurestiului au fost respinse: depunerea candidaturii Bucurestiului la organizarea Jocurilor Olimpice, crearea unui regulament privind publicitatea stradala si Înfrumusetarea malurilor Dambovitei.

“Organizarea Olimpiadei era un proiect national care deschide posibilitatea de a reveni la un semnal de relansare economica a Bucurestiului si a tarii. Ar pozitiona Bucurestiul în topul oraselor cu potential economic, poate coagula un proiect de unitate nationala. O parte din personajele politice ne refuza sansa de a ne dezvolta, doresc sa ne tin ape loc. Pentru acest popor amarat, singurele momente de bucurie sunt succesele marilor nostril sportive”, a explicat Oprescu.

Consilierii generali au respins proiectul, invocand faptul ca s-ar fi cheltuit mult prea multi bani pentru o candidatura, in conditiile in care, pentru Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, chinezii au cheltuit peste 40 miliarde de dolari.

“Am in continuare incredere ca acest proiect va fi unul de relansare economica, ar crea locuri de munca, ar atrage investitii in infrastructura. N-am sa renunt la idee si voi face demersurile necesare in continuare”, a adaugat Oprescu.

In ceea ce priveste publicitatea stradala din Bucuresti, Sorin Oprescu s-a declarat nemultumit ca i-a fost respins un proiect legat de regulamentul panourilor publicitare. Oprescu a explicat ca panourile publicitare sunt periculoase pentru siguranta circulatiei, blocand campul vizual in intersectii, deoarece acopera semne de circulatie si semafoare. Acest proiect a fost respins vineri, de consilierii, acestia argumentand ca s-ar acorda o prea mare putere Primariei Generale a Capitalei in gestionarea reclamelor.

De cealalta parte, Oprescu a sustinut ca in amanarea luarii unei decizii privind publicitatea stradala, cea mai mare vina o poarta Guvernul: “Îmi doresc sa traiesc intr-un oras curat. Din pacate, avem un oras sufocat de placi, bannere, panouri amplasate haotic, e periculos de multe ori, se acopera semne de circulatie, semafoare. Am pus in dezbatere un regulament de ordine si reglementare. Am primit insa o scrisoare de la Ministerul Dezvoltarii sa se amane, pentru ca se doreste o hotarare de guvern care sa reglementeze in toata tara. Proiectul avea multe asemanari. Am propus sa retrag acest proiect. Au trecut doua luni de atunci si nu s-a intamplat nimic. Nu-mi permit sa las orasul in mizerie pana se misca Guvernul. Consilierii n-au votat, nu vor un oras curat”.

Despre al treilea proiect respins de consilieri, privind infrumusetarea malurilor Dambovitei, Oprescu a spus ca lucrarile urmau sa fie sustinute din fonduri europene, in timp ce consilierii au sustinut ca suma prevazuta proiectului, de 23 milioane de euro, era prea mare, nefiind precizat faptul ca vor fi folosite fonduri europene. “Acest proiect se facea cu fonduri europene, primaria contribuia cu o suma mica, dar si acest proiect a fost blocat. Voi face ce tine de mine pentru a dezvolta Bucurestiul. Singurii in masura sa judece sunt locuitorii orasului”, a conchis Oprescu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.