Acasă Uncategorized Bucureşti: Certificatul de clasificare a structurilor turistice, acordat în maximum 30 de...

Bucureşti: Certificatul de clasificare a structurilor turistice, acordat în maximum 30 de zile

DISTRIBUIȚI

96536 – 09122010 – Proprietarii de structuri turistice vor putea solicita clasificarea acestora printr-o declaraţie standardizată pe propria răspundere, urmând să primească certificatul de clasificate în cel mult 30 de zile, a anunţat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea. Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, o hotărâre de guvern privind  eliberarea certificatelor de clasificare, a licenţelor şi brevetelor de turism.

„Este suficient ca proprietarul structurii turistice să declare pe propria răspundere că îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege pentru clasificarea structurii de primire. Noi îi acordăm în maximum 30 de zile certificatul de clasificare, devenind mult mai rapidă procedura de clasificare.  Conformitatea declaraţiei date de proprietar va fi verificată în urma unor controale făcute ulterior, iar nerespectarea condiţiilor se va sancţiona contravenţional”, a declarat ministrul Elena Udrea.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a explicat că în urma acestor modificări legislative structurile turistice vor intra mai repede în circuitul economic, în economia fiscalizată. „Acum se înregistrează întârzieri la clasificare de luni de zile, ceea ce face ca mulţi operatori să profite de situaţie şi să lucreze la negru”, a mai spus ministrul Elena Udrea. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.