Acasă Uncategorized Bucureşti: Combaterea violenţei în familie rămâne la stadiul de discuţii

Bucureşti: Combaterea violenţei în familie rămâne la stadiul de discuţii

DISTRIBUIȚI

96479 – 07122010 – Comisia pentru Egalitatea de Şanse din Senat, în parteneriat cu Asociaţia Transcena şi Grupul Român pentru Apărarea Drepturilor Omului, organizează miercuri, 8 decembrie 2010, între orele 12.00 – 14.00, la Palatul Parlamentului, masa rotundă „Măsuri pentru protecţia victimelor în familie”, eveniment organizat în cadrul Campaniei 16 zile de activism pentru Combaterea Violenţei de Gen.

Din anul 2003 se fac eforturi susţinute pentru introducerea în legislaţie a unor măsuri eficiente de protecţie a victimelor violenţei în familie şi, din păcate, aceste eforturi încă nu au avut un rezultat pozitiv. În prezent, se află în proces legislativ trei propuneri de modificare a Legii pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie şi în toate acestea apare ordinul de restricţie.

În prima parte, un caz de violenţă va fi adus în faţa invitaţilor de către trupa de actori ai Asociaţiei Transcena care va prezenta spectacolul de teatru interactiv „În faţa forţei fizice, la ei acasă”. 

În partea a doua, în cadrul mesei rotunde, se vor dezbate argumente pro şi contra pentru introducerea în textul legii a ordinului de protecţie, a ordinului de restricţie şi a ordinului de interdicţie.

La eveniment vor participa reprezentaţi ai Parlamentului, iniţiatori ai propunerilor legislative de modificare a Legii pentru preveniriea si combaterea violenţei în familie, reprezentanţi ai instituţiilor publice, ONG-urilor, centrelor pentru adăpost, mediului academic, precum şi experţi în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei în familie. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.