Acasă Uncategorized Bucureşti: Recomandări pentru şoferii care circulă în zonele afectate de viscol

Bucureşti: Recomandări pentru şoferii care circulă în zonele afectate de viscol

DISTRIBUIȚI

96740 – 16122010 – Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române îi atenţionează pe participanţii la traficul rutier cu privire la pericolele pe care le poate reprezenta înrăutăţirea condiţiilor meteorologice din următorul interval de timp.

Începând de astăzi, de la orele 20.00, va intra în vigoare o atenţionare meteorologică, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă până mâine, 17 decembrie la orele 18.00. Potrivit acesteia, în Dobrogea, Bărăgan şi în sudul Moldovei va ninge, iar vântul va avea intensificări ce vor depăşi la rafală 60 de km/h.

Conducătorilor auto li se recomandă ca înainte de a porni la drum să pregătească autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze, accesând pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, www.cnadnr.ro, sau, pentru detalii, să apeleze numărul de telefon 021/9360 (Comandamentul Central de Iarnă).

De asemenea, pentru circulaţia în condiţii de siguranţă, conducătotorii auto trebuie să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere (vizibilitate redusă, carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă, polei sau umed). Totodată, este necesar să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculul dinainte, pentru a putea opri fără probleme la nevoie. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.