Acasă Uncategorized Bucureşti: Recomandări pentru perioadele cu temperaturi scăzute

Bucureşti: Recomandări pentru perioadele cu temperaturi scăzute

DISTRIBUIȚI

96773 – 17122010 – Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu temperaturi scăzute, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal.

Evitaţi deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig.  În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protectie adecvate -căciuli, mănuşi etc.

Consumaţi alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate, fructe, legume şi evitaţi consumul bauturilor alcoolice.

Acordaţi o atenţie specială copiilor prin evitarea situaţiilor în care aceştia sunt lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate, evitarea transporturilor pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate corespunzător.

De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele decompensării în condiţii de temperaturi scăzute.

Încălzirea locuinţelor şi a spaţiilor închise de locuit trebuie să fie corespunzătoare. Evitaţi utilizarea instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon.

Totodată, evitaţi expunerea prelungită a mâinilor şi picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.