Acasă Uncategorized Tiraspol: Jurnalist condamnat la Tiraspol pentru spionaj în favoarea Moldovei !

Tiraspol: Jurnalist condamnat la Tiraspol pentru spionaj în favoarea Moldovei !

DISTRIBUIȚI

96774 – 17122010 – Jurnalistul Ernest Vardanyan, a fost condamnat, joi, de curtea supremă de justiţie a autoproclamatei republici nistrene la 15 ani de închisoare, transmite Deca-press.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului transnistrean al securităţii (mgb), jurnalistul îşi va ispăşi pedeapsa într-o colonie cu regim sever, fără a i confisca averea. Vardanyan a fost condamnat pentru „înaltă trădare de ţară”, fiind găsit vinovat că a făcut spionaj în favoarea Moldovei.

Toate şedinţele pe „dosarul Vardanyan” s-au desfăşurat cu uşile închise.

Anterior, la finele lunii mai, Ernest Vardanyan, după ce fusese arestat la 7 aprilie a. c., a recunoscut într-o înregistrare video că a făcut spionaj în favoarea Republicii Moldova. Se presupune că declaraţiile respective au fost obţinute urmare a presiunilor.

Guvernul de la Chişinău a cerut, anterior, autorităţilor separatiste transnistrene eliberarea jurnalistului. Declaraţii şi apeluri în sprijinul lui Ernest Vardanyan au făcut organizaţii de media din Moldova şi de peste hotare, care au cerut eliberarea ziaristului. Situaţia lui Vardanyan este monitorizată de organizaţii internaţionale, inclusiv Misiunea OSCE, al cărei şef a avut, în toamna anului curent, o întrevedere cu jurnalistul.

Ernest Vardanyan are doi copii – un băiat de nouă ani şi o fetiţă de nici un an.

Ernest Vardanyan a activat la un şir de medii de informare transnistrene – agenţia oficială a Tiraspolului „Olvia press” şi Radio „pmr”. Ulterior, a lucrat pentru agenţia rusă „Novii reghion” şi a scris pentru „Puls”, ziarul comsomoliştilor din Moldova. Vardanyan nu s-a remarcat prin articole critice la adresa autorităţilor transnistrene. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.