Acasă Uncategorized Chişinău: Funcţionarii electorali renumără 1,7 milioane de buletine de vot

Chişinău: Funcţionarii electorali renumără 1,7 milioane de buletine de vot

DISTRIBUIȚI

96703 – 15122010 – Autorităţile electorale din Republica Moldova au început renumărarea voturilor la nivel naţional, exprimate la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie a. c., după ce Curtea Constituţională a găsit drept „destul de convingătoare” probele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova pentru a dispune renumărarea sufragiilor, transmite Deca-press.

La renumărarea voturilor sunt antrenaţi 21.000 de funcţionari electorali. Aceştia urmează să renumere pe parcursul zilei de miercuri circa 1,7 milioane de buletine de vot.

Renumărarea voturilor, cerută de PCRM, va costa bugetul de stat circa 13 milioane de lei.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, la alegerile parlamentare anticipate au participat 1,733 milioane de alegători. Circa 12 mii de voturi au fost declarate nevalabile, iar numărul de voturi valabil exprimate a fost de 1,721 milioane.

În listele electorale au fost incluşi în total 2,646 milioane de alegători.

Conform rezultatelor preliminare, la alegerile parlamentare din 28 noiembrie s-a înregistrat o rată de participare de 63,3%. PCRM a acumulat 39,3% din sufragii (42 de mandate); PLDM – 29,4% (32 de mandate); PDM – 12,7% (15 mandate) şi PL – 9,9 la sută (12 mandate). Restul concurenţilor electorali nu au trecut pragul electoral. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.