Acasă Uncategorized Baia Mare: Cinci contrabandişti reţinuţi şi 12.500 pachete de ţigări confiscate

Baia Mare: Cinci contrabandişti reţinuţi şi 12.500 pachete de ţigări confiscate

DISTRIBUIȚI

97857 – 27012011- Poliţiştii de frontieră maramureşeni au declanşat, pe 26 ianuarie a. c., o acţiune de combatere a contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană în zona SPF Sarasău.

În seara aceleiaşi zile, pe raza localităţii Remeţi au fost identificate trei autovehicule despre care poliţiştii de frontieră deţineau date şi informaţii că sunt folosite în activităţi de contrabandă, care se îndreptau spre Sighetu Marmaţiei. Poliţiştii de frontieră au oprit în trafic pe raza localităţilor Sarasău şi Săpânţa două dintre acestea, în care se aflau patru persoane din Vişeu de Sus, Poenile de sub Munte şi Rona de Sus. În acel moment, conducătorul celui de-al treilea autoturism, un microbuz Mercedes Sprinter, a încercat să fugă, virând pe o stradă laterală din Săpânţa, continuându-şi deplasarea în mare viteză pe un drum forestier. După o urmărire de 3 km, poliţiştii de frontieră au reuşit blocarea autoturismului şi imobilizarea conducătorului auto, identificat ulterior ca fiind din Baia Mare. La controlul microbuzului au fost descoperite 25 de colete voluminoase ambalate în folie de culoare neagră, care conţineau 12.500 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 107.000 lei. Din cercetările efectuate a rezultat că primele două autoturisme aveau rolul de antemergători în asigurarea transportului ilegal de ţigări. Ţigările de contrabandă au fost introduse ilegal în România din Ucraina peste apa râului Tisa.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la contrabandă şi iniţierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup, în vederea săvârşirii de infracţiuni, iar întreaga cantitate de ţigări, a fost ridicată în vederea confiscării. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.