Acasă Uncategorized Bucuresti: Proteste la Institutul de Fonoaudiologie ”Dorin Hociotă”

Bucuresti: Proteste la Institutul de Fonoaudiologie ”Dorin Hociotă”

DISTRIBUIȚI

97509 – 17012011 –  Angajaţii Institutului de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL ”Dorin Hociotă” din Capitală au intrat luni dimineaţă în grevă spontană, după ce au aflat de intenţia Ministerului Sănătăţii de a transforma această unitate într-o secţie a Spitalului Universitar de Urgenţă. Cristina Niţă, liderul angajaţilor din unitatea sanitară, a precizat că angajaţii spitalului nu înţeleg decizia Ministerului Sănătăţii, având în vedere că Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL ”Dorin Hociotă” din Capitală nu are datorii şi va fi trecut în subordinea unui spital cu datorii.

 

 

 

 

 

 

Ministerul Sănătăţii vrea să desfiinţeze Institutul de Fonoaudiologie în cadrul strategiei de eficientizare a sistemului spitalicesc şi unui sistem în care unităţile să corespundă cerinţelor de asistenţă medicală actuale. Proiectul de act normativ prevede desfiinţarea Institutului de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL ”Dorin Hociotă” Bucureşti ca unitate cu personalitate juridică şi reorganizarea acesteia în centru de fonoaudiologie şi chirurgie funcţională, fără personalitate juridică, în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Ministerul justifică decizia prin faptul că Spitalul Universitar București are peste o mie de paturi, care acordă diverse servicii medicale spitaliceşti şi ambulatorii, iar pentru ORL are doar zece paturi, neputând rezolva toată cazuistica.În parallel, Institutul „Dorin Hociotă”poate aborda diferite patologii în domeniul ORL și ar putea asigura buna funcţionare a unităţii nou înfiinţate.

Proiectul de hotărâre de Guvern a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului  Sănătăţii. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.