Acasă Uncategorized Germania vrea înlocuirea cardurilor cu bandă magnetic cu cardurile cu cip

Germania vrea înlocuirea cardurilor cu bandă magnetic cu cardurile cu cip

DISTRIBUIȚI

97510 – 17012011 –  Pentru a combate contrafacerea cardurilor bancare și pentru a spori gradul de securitate a datelor, Uniunea Europeană ar putea înlocui cardurile cu bandă magnetică cu unele echipate doar cu cip. Potrivit Deutsche Welle, în prima jumătate a anului 2010, poliția germană a înregistrat aproximativ 2.000 de furturi de date de pe carduri de plastic la ATM-uri, estimând că pagubele provocate se ridică la 40 milioane de euro. Prin diferite metode, printre care și camera video ascunsă, infractorii ajung în posesia datelor secrete care le deschid accesul la contul bancar. Un cip face această operațiune mai dificilă în comparație cu banda magnetică.

Începând cu 2011, toate ATM-urile din țările membre UE trebuie să accepte carduri de credit cu cip, deoarece acestea sunt mai greu de contrafăcut.

Conform estimărilor băncilor germane, 93 de milioane de carduri din Germania dispun atât de bandă magnetică și de cip. Pentru retragerea tuturor cardurilor cu bandă magnetică din circulație va fi însă nevoie de câțiva ani. Începând cu luna iulie, supermarketurile și centrele comerciale din Germania vor accepta doar plata prin intermediul cardului cu cip, iar, din 2012, retragerea de numerar la ATM-urile din Germania se va putea face numai prin intermediul cardurilor cu cip. Dacă în spațiul UE, cardurile cu cip pot fi utilizate chiar și în prezent, în afara comunității (Turcia sau SUA, spre exemplu) ATM-urile accepta doar cardurile cu bandă magnetică. Deutsche Welle subliniază că poliția germană a raportat că la originea furtului de date de pe cardurile cu bandă magnetică se află organizații internaționale de crimă organizată. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.