Acasă Uncategorized Bucureşti: BNR nu înţelege de ce se scumpesc carburanţii în România

Bucureşti: BNR nu înţelege de ce se scumpesc carburanţii în România

DISTRIBUIȚI

97260 – 09012011 – Este de neînţeles de ce cresc preţurile carburanţilor, spune consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, citat de Realitatea TV. Adrian Vasilescu a atras atenţia că preţul de pe piaţa internaţional este rezonabil. Şi în plus, există extracţii interne.

„Cunoaşteti poziţia Băncii Naţionale, care a fost exprimată prin vocea guvernatorului, nu întelegem ce se întamplă pe piaţa carburanţilor şi de unde vin aceste scumpiri. Este de neînţeles această dinamică a preţurilor la benzină şi motorină, în condiţiile în care avem încă extracţii interne şi faţă de anii trecuţi un preţ mai rezonabil pe piaţa internaţională la ţiţei”, a declarat Adrian Vasilescu.

Deputatul PD-L Daniel Oajdea este de părere că reprezentanţii Consiliului Concurenţei poartă o parte din vină. „Avem de-a face cu un monopol privat care nu e bine gestionat de stat, de Consiliul Concurenţei. Românii sunt consumatori captivi. Nu putem cere oamenilor să meargă pe bicicletă ca să nu mai crească preţurile. Cei din Consiliul Conc ar trebui traşi la răspundere, poate chiar ar trebui să fie trimis la plimbare şi să fie puşi alţii în loc. Categoric nu îşi fac treaba”, a declarat Daniel Oajdea, deputat PDL. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.