Acasă Uncategorized Bucureşti: Deputatul Ciuhodaru: Măsurile de interzicere a etnobotanicelor – doar un show...

Bucureşti: Deputatul Ciuhodaru: Măsurile de interzicere a etnobotanicelor – doar un show mediatic

DISTRIBUIȚI

97918 – 30012011- Deputatul Tudor Ciuhodaru consideră măsurile actualei administraţii privind interzicerea produselor  etnobotanice ca fiind doar ,,un show mediatic”, care nu au rezolvat  această problemă de sănătate publică. Deputatul Ciuhodaru, care a iniţiat şi prima lege a etnobotanicelor, adoptată de Parlament, dar nepromulgată nici astăzi, va susţine încă de la deschiderea sesiunii parlamentare reînfiinţarea Agenţiei Naţionale Antidrog şi a Centrelor Regionale de Toxicologie. Deputatul afirmă că astfel de măsuri sunt necesare întrucât în vineri noapte un tânăr a ajuns la spital după ce a încercat să-şi ucidă mama şi să se arunce de la etajul trei, fiind necesară intervenţia poliţiei şi a ambulanţei. “România a devenit «high» în ultimii doi ani. în 2008 nu existăm în clasamentul european al consumului de produse etnobotanice, dar am ajuns pe locul patru (1300 de cazuri în 2009)

 

 

 

 

 

 

 conform reprezentantul EURAD la Consiliul Europei, după Anglia 37 %,  Germania  15%, Olanda – 14% şi România – 7%.

            Constatăm în fiecare zi că politica guvernamentală privind interzicerea produselor etnobotanice este învăluită în fumul emanat de acestea. Probabil că ministrul Cseke este mult prea ocupat cu desfiinţarea spitalelor şi taxarea suplimentară a pensionarilor  pentru a se mai ocupa de această problemă de sănătate publică care face ca mii de tineri să ajungă pe paturile spitalelor.

            Tolerarea consumului cu produse etnobotanice constituie una din politicile anticriză ale actualei guvernări şi  poate că ar fi o pierdere să lovim un domeniu atât de prosper al economiei naţionale. Mă întreb doar de ce nu îşi asumă aceste măsuri anticriză, trecând chiar la următoarele etape, cum ar fi înlocuirea mult hulitului program «laptele şi cornul» cu unul mult mai sănătos: «joint-ul şi sarea de baie» dând şansa ca elevilor folosiţi în campaniile electorale să contribuie la bunăstarea patriei în drumul ei şovăielnic spre noi culmi de progres şi civilizaţie.

Cu riscul de a sabota această componentă vitala a economiei româneşti şi de a fi învinuit în viitor de nivelul scăzut de trai al populaţiei, am decis iniţierea unui proiect legislativ prin care dorim reînfiinţarea Agenţiei Naţionale Antidrog şi a Centrelor Regionale de Toxicologie pentru semnalizarea precoce şi interzicerea în timp real a tuturor substanţelor din această categorie. îmi este greu să cred că, după toate eforturile pe care le-am făcut pentru a atenţiona asupra riscurilor care decurg din consumul acestor substanţe şi a le interzice, nu se găsesc măsurile pentru a opri  cazurile de sinucidere şi tentativa de omor”, a declarat Ciuhodaru. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.