Acasă Uncategorized Bucureşti: Două centre sociale din Sectorul 2 trec pe încălzire cu energie...

Bucureşti: Două centre sociale din Sectorul 2 trec pe încălzire cu energie solară

DISTRIBUIȚI

montare a panourilor solare pe centrele sociale “Luminiţa” şi „Cireşarii”, ambele instituţii aparţinând administraţiei publice locale a Sectorului 2. Investiţia, susţine primarul, va permite reducerea consumului energetic cu minimum 60 %, precum şi reducerea emisiei de dioxid de carbon cu 50 % pentru fiecare clădire în parte.

Potrivit proiectelor tehnice, la centrul social Cireşarii s-a vor monta nouă panouri solare şi şase pompe de căldură aer – apă, iar la centrul Luminiţa vor fi montate 28 de panouri solare, precum şi şapte pompe de căldură aer – apă. Lucrările sunt programate să fie finalizate în cinci luni de la zile, respectiv cel târziu la începerea lunii iunie a.c., dată de la care instalaţiile vor fi funcţionale.

La cele două clădiri cu ajutorul panourilor solare se va încălzi apa caldă menajeră, iar prin intermediul pompelor de căldură se va extrage căldură din mediul înconjurător şi o va ceda în interiorul locuinţei, fiind eficiente şi în cele mai reci zile de iarnă.

Valoarea proiectului de montare a panourilor solare la Centrul Cireşarii este de 561.226,93 lei, iar pentru Centrul Luminiţa, de 743.894,69 lei.

În această perioadă edilul Sectorului 2 derulează procedurile de atribuire a contractelor de lucrări similare de montare a panourilor solare pe alte trei centre sociale, respectiv Casa din Vis, Speranţa şi Centrul de Îngrijire şi Asistenţă nr. 2.

Montarea panourilor solare în Sectorul 2 se realizează prin fonduri europene în cadrul Proiectului de completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energia solară. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.