Acasă Uncategorized Bucureşti: Şeful departamentului Schengen din MAI: „Nu putem discuta despre o decizie”

Bucureşti: Şeful departamentului Schengen din MAI: „Nu putem discuta despre o decizie”

DISTRIBUIȚI

97184 – 06012011 –  Marian Tutilescu, şeful Departamentului Schengen din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), a declarat că amânarea aderării României la spaţiul Schengen nu este decisă de ministrul de Interne maghiar.„Amânarea nu se decide nici de ministrul maghiar, nici de o persoană, ci de o entitate, respectiv Consiliul Justiţie Afaceri Interne, iar o şedinţă a Consiliului Justiţie Afaceri Interne nu a avut loc până în momentul de faţă”, a declarat Marian Tutilescu, secretar de stat în MAI, șef al Departamentului Schengen.

 

 

 

 

 

 

Oficialul român a mai precizat că o asemenea decizie nu poate fi luată ”până în momentul în care nu sunt aprobate rapoartele de evaluare ale celor două părţi, România şi Bulgaria, în grupul de lucru Sch-Eval, care va avea loc pe 14 ianuarie”.

Potrivit lui Tutilescu, o şedinţă a Consiului JAI va avea loc pe 20 ianuarie și cel puţin până în acel moment nu se poate discuta despre o decizie.

„Vă garantez că, pe considerente tehnice, România nu va fi amânată. Doar în situaţia în care se va face o conexiune cu alte politici”, a completat Tutilescu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.