Acasă Uncategorized București: Traian Băsescu își asumă responsabilitatea pentru neaderarea acum la Spațiul Schengen

București: Traian Băsescu își asumă responsabilitatea pentru neaderarea acum la Spațiul Schengen

DISTRIBUIȚI

97135 – 05012011 –  Preşedintele Traian Băsescu a afirmat miercuri, cu ocazia participării la ședința CSM, că îşi asumă responsabilitatea politică pentruîntârzierea accesului în spaţiul Schengen, dar că marile probleme rămân în zona Justiţiei, pentru care reprezentanții săi ar trebui să-și assume responsabilitatea.Șeful statului a arătat că Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe Justiţie a fost asociat, din păcate, cu aderarea la spaţiul Schengen, aşa cum rezultă din scrisoarea adresată Comisiei Europene de miniştrii de interne francez şi german.

 

 

 

 

 

 

Traian Băsescu le-a cerut membrilor CSM să amâne constituirea alegerea noi conduceriși să aștepte decizia Curții Constituţionale asupra contestaţiei împotriva hotărârii Senatului de validare a listei magistraţilor aleşi membri ai CSM.

Şeful statului a arătat că ar trebui aşteptată decizia CCR cu toate că se creează un vid de 4-5 zile între terminarea mandatului actualului CSM, în condiţiile în care CCR va dezbate pe 19 ianuarie contestaţia împotriva hotărârii Senatului prin care a fost validată lista magistraţilor aleşi membri ai Consiliului. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.