Acasă Uncategorized Bucureşti: Un nou centru pentru copiii străzii în Sectorul 3

Bucureşti: Un nou centru pentru copiii străzii în Sectorul 3

DISTRIBUIȚI

97373 – 12012011Primăria Sectorului 3 – Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a înfiinţat un nou centru destinat copiilor străzii care vine în completarea serviciilor deja oferite acestei categorii de beneficiari.

            Centrul de primire în regim de urgenţă pentru copiii străzii -CPRU- 03/B3” din str. Marin Pazon  a fost realizat cu sprijinul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, în cadrul proiectului „Iniţiativa Copiii Străzii”.

            Proiectul are ca scop diminuarea fenomenului cerşetoriei, combaterea excluziunii sociale, a exploatării copiilor din mediul stradal şi îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora.

            Grupul ţintă este constituit din copiii care locuiesc în stradă, separaţi de familiile lor, pentru perioade lungi, copiii care locuiesc cu familiile lor, dar care merg ori sunt duşi zilnic pe stradă pentru a cerşi, spala parbrize sau sunt obligaţi să desfăşoare activităţi similare, copiii care locuiesc pe stradă împreună cu familiile.

            Beneficiarii acestui proiect sunt 15 copii ai străzi pe serie, 60 de copii ai străzii pe an, familiile lor, comunitatea locală.

            În cadrul acestui centru persoanele asistate vor beneficia de găzduire, hrană, consiliere psiho-socială şi juridică, educaţie non-formală şi informală, educaţie pentru sănătate, inclusiv pentru prevenirea şi eliminarea consumului de droguri, substanţe halucinogene, alcool şi prevenire BTS, asigurarea igienei şi îngrijirii personale, asistenţă medicală primară, reintegrare familială şi socială, menţinerea legăturii cu familia lărgită şi alte persoane importante pentru copil, activităţi recreative şi de socializare. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.