Acasă Uncategorized Budapesta: Protest de amploare împotriva legii presei la Budapesta

Budapesta: Protest de amploare împotriva legii presei la Budapesta

DISTRIBUIȚI

97875 – 28012011- Mii de manifestanti au cerut joi seara, la Budapesta retragerea controversatei legi a presei, pe care guvernul Viktor Orban a promis ca o va modifica, in urma unui val de critici internationale, relateaza AFP.

Reprezentanti ai unor ONG care lupta pentru apararea dreputilor omului, Amnesty International si Uniunii ungare pentru Libertati Civile au sustinut discursuri in fata celor adunati. Manifestantii au protestat impotriva unui text de lege intrat in vigoare la 1 ianuarie, acuzat de criticii acestuia ca limiteaza libertatea presei.

Comisarul european pentru Telecomunicatii, Neelie Kroes, a cerut Budapestei schimbari, intr-o scrisoare trimisa la 21 ianuarie. Scrisoarea nu vizeaza insa toate punctele controversate, cum ar fi protectia surselor, componenta autoritatii care supervizeaza canalele media – in prezent formata doar din patru apropiati ai Fidesz, partidul lui Viktor Orban – sau sanctiunile financiare prevazute, in speciale pentru atingerile aduse securitatii nationale sau moralei. Scrisoarea lui Neelie Kroes denunta inregistrarea obligatorie a institutiilor mass-media intr-un registru, extinderea legislatiei ungare la institutiile mass-media straine care opereaza in aceasta tara si regula care prevede „o acoperire echilibrata”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.