Acasă Uncategorized Budapesta: Ramona Mănescu: “Autorităţile române nu au reuşit să convingă celelalte state...

Budapesta: Ramona Mănescu: “Autorităţile române nu au reuşit să convingă celelalte state UE că România reprezintă un partener de încredere”

DISTRIBUIȚI

97882 – 28012011- Eurodeputatul Ramona Mănescu a participat la reuniunea Coordonatorilor ALDE cu Preşedinţia UE, în exerciţiu, care a avut loc la Budapesta. Cu această ocazie, europarlamentarul liberal le-a adresat întrebări atât premierului ungar cât şi ministrului de Externe referitoare la aderarea României la Spatiul Schengen.

„Atât premierul Viktor Orban cât şi ministrul ungar de Externe au lăsat să se înţeleagă că este aproape imposibil ca România să adere la Spaţiul Schengen în luna martie. Deşi, oficialii ungari au precizat că susţin aderarea ţării noaste la Spaţiul Schengen, din cauza pozitiei vulnerabile pe care Romania o are, în Consiliu, din punct de vedere politic, preşedinţia UE nu poate face mai mult decât să încerce să obţină, până în luna iulie, un termen până la care România să adere. În acest context, în ciuda declaraţiilor optimiste ale premierului şi presedintelui României, realitatea este că ţara noastră are puţine şanse să adere la Spaţiul Schengen în luna martie. Din păcate, ţara noastră este tratată altfel decât celelalte zece state care sunt deja în Spaţiul Schengen pentru că autorităţile române nu au reuşit să convingă  celelalte state membre ale UE, cu atât mai puţin state puternice precum Franta, Germania sau Finlanda, că România reprezintă un partener de încredere”, a declarat Ramona Mănescu.

Parlamentul European urmează să voteze, până la sfârşitul lunii februarie, raportul cu privire la aderarea României la Spaţiul Schengen, însă votul decisiv îl are Consiliul UE care trebuie să voteze în unanimitate. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.