Acasă Uncategorized Chişinău: Marian Lupu vrea reînnoirea Tratatului de bază cu Federaţia Rusă pentru...

Chişinău: Marian Lupu vrea reînnoirea Tratatului de bază cu Federaţia Rusă pentru încă 10 ani

DISTRIBUIȚI

97126 – 05012011 – Tratatul cu Federaţia Rusă trebuie să continue pe o perioadă de încă 10 ani, declară liderul interimar de la Chişinău, Marian Lupu. “Sunt sigur că în cadrul Alianței pentru Integrare Europeană nimeni nu va veni cu idei de împotrivire asupra extinderii acestui tratat de bază cu Federaţia Rusă”. Potrivit lui Lupu, acest document este unul strategic şi trebuie nu doar să aibă continuitate, ci şi să fie extins. Preşedintele interimar a mai precizat că acest tratat prevede relaţii reciproc avantajoase, inclusiv relaţii politice, făcând referire aici la rezolvarea conflictului transnistrean.

Totodată, Lupu a abordat şi domeniul economic. “Intrând în Uniunea Europeană nu trebuie să uităm de faptul că avem regim liber de circulaţie în ţările CSI şi nu trebuie să-l pierdem. Jumătate din cetăţenii plecaţi peste hotare muncesc în statele europene, însă cealaltă jumătate muncesc în Rusia. Aici mai putem vorbi şi despre comerţul de extern”, a explicat el.

În acest an, expiră tratatul de bază semnat între Republica Moldova şi Federaţia Rusă. Documentul prevede că acesta se reînoieşte automat cu încă 10 ani, dacă nimeni nu-l denunţă.- www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.