Acasă Uncategorized Companiile de asigurări se plâng de lipsa informaţiilor despre schimbările climatice

Companiile de asigurări se plâng de lipsa informaţiilor despre schimbările climatice

DISTRIBUIȚI

97624 – 20012011- Multe companii financiare de pe glob se plang ca nu au suficiente informatii despre schimbarile climatice, conform unui sondaj efectuat de ONU. Companiile respective sunt nemultumite ca nu-si pot avertiza clientii asupra riscurilor la care pot fi expusi din cauza valurilor de caldura excesiva ori a inundatiilor, informeaza euractiv.com.

Studiul care include 60 de firme de asigurare, banci sau societati care administreaza active, printre care se numara Aviva, Banco Santander, Deutsche Bank sau Citigroup, a dezvaluit ca factorii climatici au jucat un rol important in competitivitatea acestor companii pe piata.

“Mai mult de jumatate din respondenti au afirmat ca informatiile furnizate despre schimbarile climatice, in acest moment, nu sunt satisfacatoare pentru a-si putea coordona suficient de bine afacerile, avand in vedere acest element”, se arata in studiul efectuat de ONU.

Anul care a trecut face parte din suita a sase ani de pierderi masive in afacerile din domeniul asigurarilor, inregistrate din 1980 incoace. Pierderile au fost determinate, in mare parte, atat de cresterea numarului, cat si intensitatii dezastrelor naturale. Astfel, 90% din despagubirile din ultimii ani au fost platite asiguratilor din motive legate de vreme.

Companiile care au participat la sondajul ONU se asteapta ca riscurile legate de schimbarile climatice sa fie in crestere in anii care vin.

Participantii la sondaj au fost deosebit de interesati sa afle si cat de credibile ar putea fi predictiile care se fac in legatura cu schimbarile climatice. Ei au cerut, de asemenea, mai multe detalii despre prognozele care se fac pe regiuni. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.