Acasă Uncategorized Braşov: “Studenţii moldoveni care învaţă în România trebuie să se întoarcă acasă...

Braşov: “Studenţii moldoveni care învaţă în România trebuie să se întoarcă acasă la terminarea studiilor”

DISTRIBUIȚI

97623 – 20012011- Ambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti, Iurie Renita, a pornit intr-un tur al oraselor studentesti din Romania. Primul centru vizitat este Brasovul, unde ambasadorul plenipotentiar le-a cerut studentilor din Republica Moldova sa se intoarca acasa la terminarea studiilor. Aceasta intoarcere ar asigura Moldovei specialisti cu o viziune europeana, care sa asigure integrarea.

Alianta pentru Integrare Europeana are o directie clara spre care se indreapta: integrarea europeana si cel mai bun avocat al Moldovei este Romania. Pentru ca Moldova sa realizeze integrarea cu succes, este nevoie insa de un val nou de elite in Moldova. Acesti specialisti in toate domeniile ar putea veni de pe bancile facultatilor din Romania, unde sunt foarte multi studenti moldoveni. Ei ar veni dintr-o tara europeana si ar putea oferi Moldovei noua elita, care sa aduca un alt mod de gandire. Pentru aceasta, este necesar ca studentii moldoveni care invata in Romania sa se intoarca acasa”, a spus Iurie Reniţă, citat de brasov2u.ro.

La finalul expunerilor, studentii de la Universitatea Transilvania i-au adresat ambasadorului intrebari legate de relatiile Moldovei cu Romania si Uniunea Europeana si de locurile de munca pe care le-ar putea ocupa in Moldova absolventii din Romania. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.