Acasă Uncategorized Bruxelles: Eurodeputatul Cătălin Ivan: “Traian Băsescu nu e doar groparul României, dar...

Bruxelles: Eurodeputatul Cătălin Ivan: “Traian Băsescu nu e doar groparul României, dar şi al Uniunii Europene”

DISTRIBUIȚI

98503 – 16022011 – Eurodeputatul PSD, Cătălin Ivan, atrage atenţia că, din cauza României, Comisia Europeană riscă să nu obţină descărcarea bugetară pe anul 2009, fapt care ar produce un blocaj politic major la Bruxelles, cu anumite consecinţe diplomatice pentru ţara noastră.

Raportorul german, Jorgo Chatzimarkakis, membru al grupului ALDE, a avertizat că, în cazul în care un set de şase cereri nu sunt îndeplinite, Parlamentul European va amâna descărcarea de gestiune pe 2009 a Comisiei Europene, din luna mai până în luna octombrie. Chatzimarkakis a explicat că această decizie s-ar justifica prin gestionarea defectoasă şi chiar frauduloasă a banilor europeni de către unele ţări membre, in special România, Bulgaria sau Grecia.

„La Bruxelles, România este privită tot mai mult ca o ameninţare la adresa Uniunii Europene, iar aceste semnale par să vină din toate părţile. Din cauza incompetenţei, dar şi a hoţiilor actualilor guvernanţi din state ca Romania, în ceea ce priveşte gestionarea fondurilor europene, Comisia Europeană este ameninţată că nu va obţine descărcarea bugetară pe anul 2009. În tot acest timp, Traian Băsescu stă la şuete cu Spâni şi Vişani, sau se ceartă cu Blaga şi alţii. A devenit destul de clar faptul că Băsescu nu e doar groparul României, dar şi al Uniunii Europene!”, a declarat Cătălin Ivan.

Social-democratul a subliniat că o posibilă amânare a descărcării bugetare ar echivala cu un vot de blam împotriva Comisiei Europene, un fapt fără precedent şi care, într-un scenariu extrem, ar putea duce chiar la „căderea” Comisiei. „Să nu ne mirăm dacă România va fi dată afară pe uşa din spate a Uniunii Europene, asta dacă ţinem seama de faptul că, sub Guvernul Boc, am devenit nu doar o gaură neagră pentru fondurile europene, ci chiar o ameninţare la adresa instituţiilor UE! Eu unul m-am săturat ca, de fiecare dată când se vorbeşte de copilul rău al UE, să se arate cu degetul înspre România!”,  a afirmat Ivan.

Cătălin Ivan, care este şi membru în Comisia de control Bugetar a Parlamentului European, a dat ca exemplu situaţia gravă a fondurilor europene necesare pentru POSDRU blocate de trei luni chiar de către Ministerul Finanţelor şi a reamintit că, potrivit Raportului pe anul 2009 al Comisiei Europene cu privire la protecţia intereselor financiare ale UE şi combaterea fraudei, în România şi Bulgaria au avut loc 81% din totalul cazurilor de fraudă cu fonduri de preaderare din 2009, acoperind o proporţie de 93% din totalul sumei fraudate. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.