Acasă Uncategorized Bruxelles: Rapoartele de evaluare pentru Spaţiul Schengen ale Romaniei si Bulgariei rămân...

Bruxelles: Rapoartele de evaluare pentru Spaţiul Schengen ale Romaniei si Bulgariei rămân secrete

DISTRIBUIȚI

97984 – 010212011- Rapoartele de evaluare privind gradul de pregatire al Romaniei si Bulgariei pentru aderarea la Spatiul Schegen nu au fost desecretizate luni, cand expira termenul limita dat de Parlamentul European. Intr-o scrisoare trimisa de Consiliul de Ministri se arata ca „este in interesul statelor membre ca micsorarea nivelului de secretizare sa nu fie realizat, ceea ce este si in interesul Romaniei”, transmite RFI. 

Raportorul Parlamentului European privind aderarea Romaniei si a Bulgariei la Spatiul Schegen , Carlos Coehlo , ceruse aceasta desecretizare inca din 16 decembrie si se astepta ca ea sa se concretizeze acum.

O scrisoare trimisa de la Consiliul de Ministri, care i-a ajuns insa vineri seara partii romane, si ea interesata de aceasta desecretizare, explica „este in interesul statelor membre ca micsorarea  nivelului de secretizare sa nu fie realizat, ceea ce este si in interesul Romaniei”.

In lipsa acestui gest al statelor membre, unii parlamentari europeni pot totusi consulta ultimele rapoarte de evaluare privind pregatirea celor doua tari aspirante.

Documentele se afla bine pazite la Parlamentul European unde pot fi consultate doar de deputatii comisiei de libertati civile, care vor si adopta un raport asupra problemei pe 14 februarie.

Romania si ulterior Parlamentul European doreau ca documentele sa devina publice pentru a demonstra faptul ca pozitia Frantei si a Germaniei, care se opun acum extinderii Spatiului Schegen, este nefondata. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.