Acasă Uncategorized Bucureşti: Aviz negativ in Senat pentru obligarea radiodifuzorilor de a rezerva 40%...

Bucureşti: Aviz negativ in Senat pentru obligarea radiodifuzorilor de a rezerva 40% din timpul de emisie operelor muzicale româneşti

DISTRIBUIȚI

98235 – 08022011 – Comisia de cultura din Senat a dat, marti, raport negativ proiectului de lege care prevedea obligatia radiodifuzorilor din Romania de a rezerva 40% din timpul de difuzare pentru operele muzicale romanesti. Decizia a fost luata cu cinci voturi „pentru” si unul „impotriva”.

Membrii Comisiei de cultura din Senat au motivat avizul negativ prin faptul ca ar fi o incalcare a principiilor de proprietate si de incluziune in actul editorial al radiourilor si ca acest proiect legislativ ar fi mai potrivit institutiilor publice de media, a declarat deputatul PSD Victor Socaciu. „Am putea reglementa aceasta idee printr-o lege prin care posturile de radio care difuzeaza 40% muzica romaneasca sa beneficieze de o reducere fiscala. Cred ca asa ar fi compensatoriu. In procentul de 40% de muzica romaneasca ar putea intra si manele, e adevarat, dar fiecare post de radio trebuie sa gandeasca ce propune segmentului de public caruia i se adreseaza”, a mai spus Socaciu.

Propunerea legislativa este in contradictie cu directiva europeana privind serviciile audio-vizuale, care prevede pentru tarile membre ale UE o proportie de opere europene, nu de opere musicale, a sustinut, la randul sau, vicepresedintele CNA Ioan Onisei, care a participat la sedinta Comisiei.

Proiectul urmează să fie dezbătut in Senat, care este camera decizionala. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.