Acasă Uncategorized Mai multe asociaţii vor schimbarea denumirii „Comisiei pentru comunităţile de români din...

Mai multe asociaţii vor schimbarea denumirii „Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării”

DISTRIBUIȚI

98234 – 08022011 – La Camera Deputatilor s-a infiintat „Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării”, comisie care se va ocupa de problematica romanilor de pretutindeni.

            Necesitatea unei astfel de comisii a aparut din faptul ca dincolo de frontierele actuale ale Romaniei traiesc si muncesc milioane de romani. Unii dintre acestia se afla in jurul frontierelor Romaniei si in Balcani, fiind state gen Republica Moldova sau comunitati in state precum in Ucraina, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Macedonia, Albania, Grecia si Croatia, unde romanii sunt autohtoni, adica acolo au fost dintodeauna. Pe langa acestia, sunt romanii din emigratie care, la randul lor, formeaza o masa importanta de romani din afara frontierelor.

            Necesitatea unei astfel de comisii nu trebuie pusa la indoiala, dar denumirea ei este discutabila. Asociatii romanesti din Nordul Bucovinei si din Basarabia, dar si din Romania si SUA, considera ca denumirea „romani din afara granitelor ” nu este potrivita, pentru ca ii jigneste pe romanii din regiunile care au apartinut Romaniei, care niciodata nu au parasit Tara, dar frontierele administrative i-au lasat pe ei in afara, transmite Romanian Global News. In acest sens, mai multe asociatii vor adresa o scrisoare Parlamentului in care vor cere schimbarea denumirii comisiei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.