Acasă Uncategorized Bucureşti: Consiliul Concurenţei a amendat Orange şi Vodafone cu 63,2 milioane de...

Bucureşti: Consiliul Concurenţei a amendat Orange şi Vodafone cu 63,2 milioane de euro

DISTRIBUIȚI

98445 – 15022011 – Companiile Orange si Vodafone au fost amendate cu 63,1 de milioane de euro, pentru abuz de pozitie dominanta in urma unei investigatii pornite in 2006 la plangerea furnizorului alternativ de telefonie fixa Netmaster Communications, a anuntat, marţi, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

„In perioada 2004-2006, Orange si Vodafone au blocat accesul la reteaua lor a furnizorului alternativ de telefonie fixa NetMaster Communications. Practic utilizatorii Netmaster Communications nu puteau apela utilizatorii celor doi mari operatori. Investigatia a stabilit ca in aceasta perioada, Orange si Vodafone au practicat un tarif de interconectare mai mare decat cel reglementat de autoritatea de reglementare in comunicatii”, a precizat Bogdan Chiritoiu.

Potrivit acestuia, in perioada respectiva tariful reglementat era de 10 centi, iar Orange si Vodafone practicau tarife de interconectare de 15-18 centi. Mai precis este vorba de tarifele de interconectare practicate pentru apelurile internationale. Pe aceasta problema, cei doi operatori s-au judecat si cu autoritatea de reglementare, iar la sfarsitul lui 2006- inceputul in 2007 o decizie in instanta a dat castig de cauza autoritatii de reglementare in comunicatii. Drept urmare, cei doi operatori si-au corectat comportamentul in piata. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.