Acasă Uncategorized Strasbourg: Sabin Cutaş cere autorităţilor de la Bruxelles mai multă atenţie la...

Strasbourg: Sabin Cutaş cere autorităţilor de la Bruxelles mai multă atenţie la nivelul de trai al oamenilor

DISTRIBUIȚI

98444 – 15022011 – Europarlamentarul Sabin Cutaş a pledat, în plenul Parlamentului European, pentru o mai mare atenţie din partea factorilor decizionali ai UE pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al cetăţenilor confruntaţi cu dificultăţile crizei şi cu măsurile de austeritate ale unor guverne preocupate mai degrabă de propria stabilitate decât de bunăstarea contribuabililor. Sabin Cutaş a avertizat că evenimentele din Tunisia şi Egipt nu reprezintă fenomene izolate, Uniunea Europeană fiind supusă riscului de a asista la manifestarea nemulţumirilor sociale şi în interiorul său. Intervenţia acestuia a avut loc în cadrul luărilor de cuvânt din plenul Parlamentului European privind teme politice de actualitate.

            În declaraţia sa, europarlamentarul român a salutat mişcările civice ale tunisienilor şi egiptenilor ce au reuşit să răstoarne două regimuri dictatoriale, consolidate de-a lungul câtorva decenii. „Preocupării pentru viitorul spaţiului arab, de a cărui stabilitate depinde echilibrul global, trebuie să-i adăugam o grija mai intensă pentru starea cetăţenilor, atât europeni, cât şi din afara UE”, a declarat Sabin Cutaş.

            „De la debutul crizei economice, au fost prioritare salvarea sistemului bancar-financiar şi asigurarea echilibrului bugetar al statelor. Iată, însă, că povara recesiunii provoacă efecte imprevizibile, cu impact geopolitic major. În Tunisia si Egipt, creşterea preţului alimentelor şi a şomajului a adâncit exasperarea provocată de regimurile dictatoriale. Lipsa de perspective şi prezentul tot mai apăsator influenţează şi starea de spirit a cetăţenilor din unele state membre, în special din estul şi sudul UE. Cred că este momentul să se acorde mai multă atenţie nivelului de trai al oamenilor, altfel riscăm să asistăm la manifestări neaşteptate ale nemulţumirii unei populaţii căreia i se cer permanent sacrificii”, a atenţionat eurodeputatul. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.