Acasă Uncategorized Bucureşti: Mai mulţi senatori ai PDL vor taxă de solidaritate de la...

Bucureşti: Mai mulţi senatori ai PDL vor taxă de solidaritate de la bănci

DISTRIBUIȚI

98325 – 10022011 –

Mai mulţi senatori ai PDL propun ca instituţiile financiare şi instituţiile de credit să achite o taxă de solidaritate anuală de 2,5% din valoarea profitului pe anul precedent, care se va face venit la bugetul asigurărilor sociale. Senatorii PDL Mircea Banias, Feldman Radu Alexandru , Mihail Hărdău, Dorel Jurcan, Vasile Nistor, Mihai Niţă, Mihaela Popa, Cristian Rădulescu, Ioan Sbârciu şi Iulian Urban propun ca taxa de solidaritate să fie declarată de contribuabil şi achitată în termen de 30 de zile de la data depunerii situaţiilor financiare aferente anului precedent, într-un cont unic deschis la ANAF.

Iniţiatorii mai susţin ca, la data intrării în vigoare a legii, Legea 571/2003, Codul Fiscal să se modifice, la articolul 17, referitor la nivelul cotei de impozitare, prin introducerea unui alineat care să menţioneze explicit „cota suplimentară de impozit pe profit” şi care să aibă următorul cuprins: „Contribuabilii care desfăşoară activităţi în domeniul financiar şi de creditare vor achita cu caracter suplimentar şi temporar o cotă de 2,5% din profitul realizat în anul precedent”.

De asemenea, proiectul prevede că, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, Ministerul Finanţelor va emite normele metodologice de aplicare.

Argumentele senatorilor democrat-liberali se referă la faptul că „ani de zile profitul realizat de bănci a fost constituit din comisoane şi taxe abuzive pretinse clienţilor, la niveluri nepermis de mari în ţara lor de origine”, precum şi că „taxa de solidaritate de 2,5% reprezintă o necesitate pentru Statul Român„. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.