Acasă Uncategorized Bucureşti: Propunerile Monicăi Macovei pentru modificarea statului PDL

Bucureşti: Propunerile Monicăi Macovei pentru modificarea statului PDL

DISTRIBUIȚI

98784 – 28022011 – Eurodeputatul democrat-liberal Monica Macovei face publice propunerile de modificare a statutului PDL privind criterii de integritate şi mecanisme de aplicare a acestora.

“Acum un an am început să lucrez la modificarea statutului PDL pentru ca partidul să dea un semnal clar că respectă şi aplică principiile de integritate şi anticoruptie asumate în campaniile electorale. Iniţial, aproape toate propunerile mele au fost respinse. La cererea mea, a lui Cristian Preda şi Sever Voinescu, Comisia de modificare a statutului a reluat discutarea modificărilor propuse de mine şi o mare parte dintre ele au fost acceptate. Mă bucur pentru asta, dar atrag atenţia că cel mai important lucru va fi aplicarea lor, permanentă şi fără excepţii, din momentul adoptării lor formale”, scrie Monica Macovei, într-o postare pe blogul personal.

Macovei a formulat opt condiţii pentru înscrierea în partid, în locul celor 3 condiţii generale actuale. Majoritatea privesc integritatea posibililor membri şi asigură un filtru necesar pentru înscrierea în partid: vârsta de cel puţin 18 ani; recunoaşte şi respectă Statutul, Programul şi toate celelalte documente sau regulamente ale partidului (existent și modificat); este apreciat şi cunoscut ca un cetăţean onest şi competent, cu o bună reputaţie, înregistrarea sa ca membru nefiind de natură să dăuneze activităţii sau imaginii partidului (existent); nu este trimis în judecată în România sau în orice altă ţară democratică pentru fapte săvârşite cu intenţie, nu a fost condamnat pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie în România sau în orice altă ţară democratic, nu a fost angajat al Securităţii sau colaborator al acesteia, nu promovează şi nu a promovat idei sau acţiuni de rasism, xenofobie, antisemitism şi intoleranţă, nu îi este interzisă, prin hotărâre judecătorească definitivă, exercitarea drepturilor politice sau cetăţeneşti.

Motivele de sancţionare cresc ca număr, conform propunerilor  Monicăi Macovei, sunt definite clar şi sunt grupate în trei categorii: foarte grave, grave şi mai puţin grave.

„Am propus o procedura specială de sancționare, pentru faptele foarte grave și grave: Comisia de etică poate declanșa verificări, din proprie ințiativă sau pe baza unei sesizări, și poate sancționa ca primă instanță (indiferent de funcția detinută în partid de persoana în cauză). Aceasta va permite o reacție rapidă și neechivocă, fundamentală pentru imaginea partidului și respectarea principiilor politice și etice ale acestuia”, spune Macovei. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.