Acasă Uncategorized Bucureşti: Si deputatul PDL Cosmin Popescu s-a autosuspendat

Bucureşti: Si deputatul PDL Cosmin Popescu s-a autosuspendat

DISTRIBUIȚI

98439 – 15022011 – Deputatul PDL Cosmin Popescu a anunţat că s-a autosuspendat din partid. El spune că a făcut acest gest pe fondul discuţiilor purtate în ultima vreme în PDL cu privire la persoanele implicate în anchete penale. Popescu are o condamnare de doi ani cu suspendare într-un dosar penal, sentinţa nefiind definitivă.

„Am mers la partid de dimineaţă şi am depus o cerere prin care mă suspend din calitatea de membru până când îmi voi clarifica toate problemele cu justiţia. Din bun simţ am considerat că se impune un asemenea gest, pe fondul celor discutate în ultimele zile, după votul în cazul lui Dan Păsat”, a menţionat Cosmin Popescu.

Deputatul, fost secretar de stat în Ministerul Economiei, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în decembrie 2009 pentru favorizarea infractorului, dosarul fiind instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Ancheta în cazul acestuia a fost declanşată după ce procurorii au constatat că Popescu, în calitatea sa de la Ministerul Economiei, ar fi falsificat rezultatele unui control efectuat la Societatea Naţională a Lignitului. Controlul viza modul în care au fost efectuate anumite schimburi de terenuri în dosarul „strămutaţilor de lux”, dosar în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie fostul secretar de stat Ionel Manţog şi consilierul judeţean PSD Ion Vulpe, fost director general al SNL Oltenia.

Popescu a fost condamnat pentru favorizarea infractorului, iar dosarul pe care Manţog şi Vulpe îl au pe rol la Tribunalul Sibiu nu a fost finalizat prin pronunţarea unei sentinţe penale.

Deputatul a făcut recurs la sentinţa pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi aşteaptă reluarea procesului său cu un complet format din cinci magistraţi. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.