Acasă Uncategorized Constanţa: Casele se fisurează din cauza traficului greu deviat pe DN 2A

Constanţa: Casele se fisurează din cauza traficului greu deviat pe DN 2A

DISTRIBUIȚI

98042 – 02022011- Prefectul de Constanţa Claudiu Palaz s-a întâlnit, miercuri dimineaţa, cu primarii localităţilor de pe DN 2A Hârşova-Constanţa, după ce aceştia au reclamat că imobilele de la şosea au început să se fisureze din cauza traficului greu deviat în urma închiderii podului de la Cernavoda.

Edilii susţin că fenomenul s-a accentuat după data de 10 ianuarie când podul de peste Canalul Dunăre-Marea Neagră de la Cernavodă a fost închis pentru reparaţii, iar traficul greu spre litoral a fost deviat pe DN 2A.

Cele mai mari probleme sunt în comuna Crucea unde, potrivit primarului Gheorghe Frigioi, citat de Evenimentul Zilei, „sunt afectate casele oamenilor, căminul cultural, şcoala generală reparată recent, dar şi biserica veche de peste 100 de ani”.

„Cea mai mare problemă este în timpul nopţii, când TIR-urile trec câte 10-15 odată deoarece pe parcursul zilei stau în parcări, ferindu-se de cântar, şi astfel noaptea circulă cu viteze ameţitoare pentru a recupera din timpul pierdut”, conchide primarul Frigioi.

La rândul lor, localnicii se plâng că „nici numai ştim dacă e cutremur sau e de la maşini, au apărut crăpături în pereţii caselor şi degeaba le acoperim că a doua zi se cască din nou”.

Preotul paroh al bisericii din Crucea, Constantin Mija, admite că lăcaşul de cult este vechi însă „zilele trecute am găsit o bucată mare de tencuială căzută în faţa sfântului altar, iar pe zidul de vest, poţi băga cu uşurinţă pumnul în crăpăturile care au apărut”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.