Acasă Uncategorized Doi dintre minerii morți sâmbătă la Uricani și-au pierdut viața din cauza...

Doi dintre minerii morți sâmbătă la Uricani și-au pierdut viața din cauza intoxicați cu monoxide de carbon

DISTRIBUIȚI

98174 – 07022011 – Rezultatelor necropsiei făcută de medicii legiștiminerilor care și-au pierdut viața în explozia de sâmbătă de la Mina Uricani arată că doi dintre cei cinci mineri au murit intoxicați cu monoxid de carbon.Una dintre victim și-a pierdut viața pe loc, iar intoxicația a fost de 34%, acesta suferind și multiple traumatisme provocate de suflul exploziei. Sâmbătă, la Mina Uricani, a avut loc o explozie în urma căreia cinci mineri au fost prinși în adânc și și-au pierdut viața, echipele de salvatori nemaiputând face nimic după ce au coborât în subteran.

O comisie de anchetă, formată din procurori și inspector de muncă investighează cauzele accidentului. O echipă specializată pentru accidente de muncă în subteran, formată din polițiști judiciari, inspectori de protecția muncii și procurori va face cercetarea la fata locului.

Activitatea de exploatare a cărbunelui de la Mina Uricani va fi supendată aproximativ zece zile, în zona afectată intervenindu-se pentru „securizare”. Cei cinci mineri vor fi îngripați marți, la Lupeni și Uricani. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.