Acasă Uncategorized Ankara: Politicienii turci discuta reintroducerea pedeapsei capitale

Ankara: Politicienii turci discuta reintroducerea pedeapsei capitale

DISTRIBUIȚI

99729 – 31032011 – Pedeapsa capitală ar trebui să rămână în limitele codurilor penale ale Turciei, fie că este implementată sau nu, a declarat Burhan Kuzu, parlamentar de la Partidul Justiţiei şi Dezvoltării, de guvernământ, şi şef al Comisiei Constituţionale a parlamentului, transmite SETimes. Câţiva parlamentari au adăugat că reinstituţionalizarea pedepsei capitale nu pare fezabilă, deşi ar putea fi de dorit.

Dezbaterea a fost determinată de violarea şi uciderea a trei copii ale căror corpuri au fost găsite după câteva luni şi după uciderea altui copil de către mama sa vitregă.

Membrii principalului partid de opoziţie, Partidul Popular Republican, se opun chiar şi discutării pedepsei capitale, iar un parlamentar de la formaţiunea pro-kurdă Partidul Păcii şi Democraţiei a condamnat remarcile lui Kuzu. Turcia a abolit pedeapsa capitală în 2001, în cadrul reformelor de aderare la UE, prin intermediul unei înţelegeri implicite între cele trei partide din coaliţia aflată la guvernare la acea dată. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.