Acasă Uncategorized Bruxelles: Reuniune la nivel înalt a Forumului Finanţărilor pentru IMM

Bruxelles: Reuniune la nivel înalt a Forumului Finanţărilor pentru IMM

DISTRIBUIȚI

99178 – 13032011 – Vicepreşedintele Comisiei Europene Antonio Tajani va prezida cea de a doua reuniune la nivel înalt a Forumului Finanţărilor pentru IMM-uri care se va desfăşura pe 15 martie a. c., la Bruxelles.

La reuniune vor participa reprezentanţi importanţi ai sectorului financiar şi ai organizaţiilor din mediul de afaceri. Vicepreşedintele Tajani îşi va prezenta ideile referitoare la un plan de acţiune pentru îmbunătăţirea accesului IMM-urilor la finanţări, inclusiv în domeniul capitalului de risc. Planul de acţiune are în vedere consolidarea instrumentelor financiare europene destinate IMM-rilor şi va include un cadru legislativ care va face posibil ca, până cel târziu în 2012, fondurile de capital de risc să opereze transfrontalier.

La eveniment vor participa ministrul de stat maghiar pentru economia naţională, Zoltan Csefalvay, precum şi preşedintele-director general (PDG) al Bursei londoneze, Xavier Rolet. Ei vor discuta cu comisarul Antonio Tajani şi cu reprezentanţii celorlalte instituţii bursiere din Europa modalităţile de facilitare a accesului IMM-urilor pe pieţele bursiere.

Aşa cum a fost anunţat deja de către vicepreşedintele Tajani, la conferinţa Forumului Finanţărilor pentru IMM-uri care a avut loc la Bruxelles în data de 6 mai 2010, acest forum permanent a fost creat pentru a monitoriza situaţia pieţelor şi pentru a încuraja noile demersuri de îmbunătăţire a accesului IMM-urilor la finanţări. El aduce laolaltă reprezentanţi ai IMM-urilor, băncilor şi altor instituţii financiare pentru a analiza situaţia pieţelor şi cadrul legal pentru accesul la finanţări. Are în vedere explorarea de noi idei şi strategii în vederea îmbunătăţirii acestui acces. Forumul furnizează o ocazie de deosebită valoare pentru discuţiile despre bune practici care vin în ajutorul IMM-urilor, precum şi despre alte aspecte pe termen lung. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.