Acasă Uncategorized Bruxelles: Rovana Plumb cere Comisiei Europene să nu-i dea uitării pe copiii...

Bruxelles: Rovana Plumb cere Comisiei Europene să nu-i dea uitării pe copiii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate

DISTRIBUIȚI

98898 – 03032011 – Presedinta Organizatiei de femei a PSD, eurodeputata Rovana Plumb, a co-organizat, miercuri, la Parlamentul European, conferinta „Impactul migratiei economice asupra copiilor ramasi in urma si asupra familiilor lor”. Evenimentul a vizat situatia copiilor ramasi in tara de origine in timp ce parintii lor lucreaza in alte state europene, fenomenul neputand fi ignorat deoarece jumatate de milion de copii din UE se afla in aceasta situatie.

Potrivit unui studiu UNICEF, circa 350.000 de copii romani aveau, la nivelul anului 2008, cel putin un parinte care lucra in strainatate, iar circa 126.000 aveau ambii parinti in aceasta situatie.

„In 2009 Parlamentul European a adoptat rezolutia intiata de mine privind situatia copiilor migrantilor. Documentul, aprobat cu o larga majoritate, a cerut, printre altele, Comisiei Europene sa faca o evaluare a nivelului acestui fenomen in Europa si sa vina cu propuneri de pasi concreti catre PE”, a declarat Rovana Plumb, adăugand ca „dosarul nu e incheiat si nu putem lasa praful sa se aseze pe el, prada uitarii, copiii ramasi in tara de origine netrebuind abandonati”.

Potrivit deputatei europene, statele UE trebuie sa imbunatateasca situatia copiilor ramasi in tara de origine si sa le ajute dezvoltarea cat mai normala, din punct de vedere al conditiilor sociale in general si de educatie in special. Statele UE trebuie, in viziunea Rovanei Plumb, sa-i informeze mai bine pe migranti si pe familiile lor privind libertatea de miscare, conditiile de munca si de stabilire, precum si cele de securitate sociala.

In 2010, CE a lansat elaborarea unui „Studiu privind impactul social al emigratiei si a migratiei rural-urbane in Europa Centrala si de Est”, document preconizat a fi finalizat in primavara anului 2012. De asemenea, pentru „copiii ramasi in urma” s-a creat o retea europeana care cuprinde puncte de lucru in diferite tari din UE, care sa culeaga date, informatii si sa monitorizeze actiunile intreprinse de statele membre in acest domeniu, informand apoi institutiile europene. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.