Acasă Uncategorized Budva, Muntenegru: România la Conferinţa Regională ministerială pe probleme de justiţie şi...

Budva, Muntenegru: România la Conferinţa Regională ministerială pe probleme de justiţie şi afaceri interne

DISTRIBUIȚI

99279 – 16032011 – Şeful Departamentului Schengen din M.A.I., chestor şef de poliţie Marian Tutilescu, va participa la Conferinţa Regională ministerială pe probleme de justiţie şi afaceri interne care va avea loc la Budva, Muntenegru, pe 17 şi 18 martie a. c.

Activitatea are ca tema “Consolidarea Cooperării în lupta împotriva crimei organizate în Europa de Sud-Est” şi este organizată sub egida preşedinţiei muntenegrene în exerciţiu a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (S.E.E.C.P.).

Conferinţa ministerială are ca scop asumarea Strategiei Multianuale în domeniul justiţiei şi afacerilor interne în Europa de Sud-Est, document definitivat în anii 2009-2010, în cadrul Grupului Consultativ sub egida Consiliului de Cooperare Regională (R.C.C.).

Documentul prevede creşterea nivelului de cooperare regională în domeniul luptei împotriva criminalităţii organizate transnaţionale, a corupţiei, migraţiei, azilului, refugiaţilor, drepturilor fundamentale, cooperării în materie civilă şi protecţia copiilor, cu accent pe armonizarea activităţilor regionale ale autorităţilor de aplicare a legii.

De asemenea, Strategia analizează posibile suprapuneri între diferite iniţiative şi proiecte regionale, precum şi sugestii de eficientizare a mecanismelor de cooperare din sud-estul Europei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.