Acasă Uncategorized Strasbourg: România are doi reprezentanţi în conducerea Conferinţei Statelor Părţi la Convenţia...

Strasbourg: România are doi reprezentanţi în conducerea Conferinţei Statelor Părţi la Convenţia Consiliului Europei privind spălarea banilor

DISTRIBUIȚI

99000 – 07032011 – Secretarul de stat în Ministerul Justiţiei, Alina Bica, a fost aleasă luni în funcţia de vicepreşedinte a Conferinţei Statelor Părţi la Convenţia Consiliului Europei privind spălarea banilor, descoperirea, sechestrarea şi confiscarea produselor infracţiunii şi finanţării terorismului („Convenţia de la Varşovia” – 2005). De asemenea, Sorin Tănase, consilier juridic în cadrul Ministerului Justiţiei, a fost ales pentru un an membru în Biroul Conferinţei.

            Biroul Conferinţei, alcătuit din preşedinte, vicepreşedinte, precum şi trei membri, are, printre alte atribuţii, asistarea preşedintelui Conferinţei în conducerea reuniunilor, precum şi pregătirea lucrărilor fiecărei conferinţe a Statelor Părţi.

            Alegerea celor doi reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei în forurile de conducere ale Conferinţei Statelor Părţi a avut loc în cadrul celei de-a treia reuniuni a Statelor Părţi, care se desfăşoară la Strasbourg, Franţa.

            România a fost printre primele State Membre ale Consiliului Europei care au semnat şi ratificat (în anul 2006) „Convenţia de la Varşovia”.

Este pentru prima dată când doi reprezentanţi din aceeaşi ţară sunt desemnaţi membri în Biroul unei conferinţe sau comitet în cadrul Consiliului Europei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.