Acasă Uncategorized “United against racism!” – meci de fotbal amical, cu ocazia Zilei Internaţionale...

“United against racism!” – meci de fotbal amical, cu ocazia Zilei Internaţionale pentru eliminarea discriminării rasiale

DISTRIBUIȚI

99363 – 18032011 – Ministerul Afacerilor Externe, Policy Center for Roma and Minorities, Federaţia Română de Fotbal, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Ambasada Olandei la Bucureşti organizează duminică, 20 martie, un meci de fotbal amical la care vor participa reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti şi nume cunoscute din societatea civilă, mass-media şi audio-vizualul româneşti.

Evenimentul este organizat cu o zi înainte de marcarea Zilei Internaţionale pentru eliminarea discriminării rasiale şi reprezintă un gest de sensibilizare a opiniei publice şi de conştientizare a consecinţelor violenţei şi rasismului.

Meciul de fotbal va avea loc la baza de antrenament a echipei naţionale a României de la Mogoşoaia, începând cu ora 11.30.

Întâlnirea sportivă va fi precedată de o conferinţă de presă, care va începe la ora 11.00, la care vor participa: secretarul de stat MAE, Anton Niculescu, Excelenţa Sa, M.W.J.A. (Tanya) van Gool, Ambasadoarea Regatului Ţărilor de Jos (Olanda), Valeriu Nicolae, directorul executiv al Policy Center for Roma and Minorities, Ionuţ Lupescu, directorul general al Federaţiei Române de Fotbal şi Csaba Ferenc Asztalos, preşedintele CNCD.

Evenimentul “United against racism!” face parte din campania de conştientizare REACT iniţiată de Policy Center for Roma and Minorities în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, şi sprijinită de Comisia Europeană. Obiectivul campaniei îl reprezintă creşterea nivelului de conltientizare cu privire la problemele sociale întâmpinate de romi şi schimbarea atitudinilor negative faţă de aceştia.

Ziua Internaţională pentru eliminarea discriminării rasiale este marcată în fiecare an la 21 martie. Prin această zi, proclamată în 1966, Adunarea Generală a ONU a făcut apel la comunitatea internaţională să-şi sporească eforturile de a elimina toate formele de discriminare rasială. www.promptmedia.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.