Acasă Uncategorized Bucuresti: Majoritatea românilor din mediul urban cred că recesiunea mai durează cel...

Bucuresti: Majoritatea românilor din mediul urban cred că recesiunea mai durează cel puţin doi ani

DISTRIBUIȚI

100087 – 12042011 – Increderea romanilor din mediul urban in redresarea economica este destul de scazuta, conform unui studiu realizat de ISRA Center Marketing Research.

Marea majoritate se asteapta la cresteri ale preturilor in 2011 (92%). In acelasi timp mai mult de jumatate dintre ei (56%) estimeaza o durata a crizei economice de inca 2-5 ani.  Exista si o categorie a “pesimistilor extremi” care considera ca durata crizei va fi mai mare  de 5 ani (10% din locuitorii oraselor peste 50.000 de locuitori). In schimb, doar 5% sunt  optimisti spunand ca vad iesirea Romaniei din criza economica in mai putin de 1 an.

La nivelul intregii tari, locuitorii din Muntenia par sa fie cei mai pesimisti, atat in ceea ce priveste durata crizei economice, cat si asteptarile legate de cresterea preturilor. La polul  opus se situeaza cei din Moldova, care par sa fie mai increzatori in situatia economica.

Interesant este faptul ca nu se observa diferente in ceea ce priveste increderea in viitor in functie de venitul participantilor la studiu. Atat cei cu venituri mai reduse, cat si cei cu venituri mai mari sunt aproape la fel de putin increzatori in ceea ce priveste situatia economica a tarii. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.