Acasă Uncategorized Bucureşti: 22 aprilie – Ziua Pământului

Bucureşti: 22 aprilie – Ziua Pământului

DISTRIBUIȚI

100376 – 22042011 –   Pe 22 aprilie, în întreaga lume este marcată Ziua Pământului. In 1970, in urma eforturilor senatorului american Gaylord Nelson,  s-a ajuns la concluzia ca e cazul sa se faca ceva pentru a se atrage atentia asupra pericolelor care pot fi provocate de degradarea mediului inconjurator. Aceasta in conditiile in care nimanui nu ii pasa de acest aspect si de efectele pe termen lung avute de dezvoltarea acerba asupra mediului inconjurator. Astfel, pe 22 Aprilie 1970 a avut loc in SUA una dintre primele manifestatii ecologiste de anvergura, la care au participat milioane de oameni. Astazi, sute de milioane de oameni din peste 140 de tari ale lumii participa intr-un mod sau altul la ceea ce a devenit cunoscuta ca “Ziua pamantului”. Alaturi de mult mai tanara miscare asemanatoare, Ora Pamantului, aceasta este doar o incercare de a atrage atentia asupra importantei protejarii mediului inconjurator.

 

 

 

 

 

 

 Iar daca in 1979 acest aspect era privit cu dezinteres, ca un moft, in prezent efectele incalzirii globale se vad din ce in ce mai clar. Dar si eforturile marilor puteri, in aceasta directie, sunt din ce in ce mai accentuate.

In Romania, Ziua Pamantului “a prins” mult mai putin ca Ora Pamantului. Ce putem face pentru a ne implica? Putem sa lasam masina acasa, sa plantam copaci, sa mergem la strans gunoaiele, sa incercam sa convingem cat mai multi prieteni de importanta acestor actiuni si multe altele. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.