Acasă Uncategorized Bucureşti: Crescătorii de păsări vor investi 100 milioane de euro în tipul...

Bucureşti: Crescătorii de păsări vor investi 100 milioane de euro în tipul de cuşti cerute de UE

DISTRIBUIȚI

100143 – 13042011 – În urma întâlnirii dintre conducerea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi reprezentanţii Uniunii Naţionale a Crescătorilor de Păsări din România (UNCPR), care a avut loc la sediul ANSVSA pe data de 12 aprilie 2011, s-a stabilit un set de măsuri prin care crescătorii de păsări din România se angajează să depună în continuare toate eforturile pentru ca industria de profil din România să se încadreze şi să se menţină în cadrul reglementărilor europene pe care ţara noastră şi le-a asumat.

Una dintre aceste măsuri este marcarea suplimentară a ouălor de consum de către producătorii autohtoni, inclusiv cu ziua, luna şi anul producţiei. Această măsură suplimentară este legală şi este agreată şi susţinută de ANSVSA, având în vedere că ea oferă consumatorilor români garanţii în plus privind prospeţimea şi calitatea ouălor româneşti.

De asemenea, conducerea UNCPR l-a informat pe preşedintele ANSVSA că, până la sfârşitul acestui an, crescătorii de păsări români se vor încadra în regulamentele europene referitoare la tipul de cuşti pentru creşterea păsărilor, conforme cu normele UE.

Crescătorii de păsări din UNCPR şi-au asumat responsabilitatea respectării legislaţiei europene în acest domeniu, investiţiile pentru 2011 în schimbarea tipului de cuşti în care sunt crescute păsările în fermele româneşti ridicându-se la peste 100 de milioane de euro. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.