Acasă Uncategorized Bucureşti: Geoană: „Începe suita de pregătiri pentru viitoarea fraudă electorală din 2012”

Bucureşti: Geoană: „Începe suita de pregătiri pentru viitoarea fraudă electorală din 2012”

DISTRIBUIȚI

100261 – 19042011 – Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat luni seară la Antena 3 că Intenţia preşedintelui Traian Băsescu de a organiza referendum pentru modificarea Constituţiei în aceeaşi zi în care vor fi alegerile din 2012 reprezintă o „fraudă morală” a alegerilor, întrucât se doreşte distragerea atenţiei de la problemele provocate de guvernarea PDL, a declarat preşedintele Senatului, Mircea Geoană, la Antena 3. Geoană, a spus că declaraţia cea mai importantă din ultimele zile a preşedintelui Traian Băsescu se referă la suprapunerea referendumului de modificare a Constituţiei peste alegerile locale din 2012.

 

 

 

„Din punctul meu de vedere, această declaraţie goleşte de conţinut orice formă de propunere din partea domnului Băsescu cu privire la modificarea Constituţiei„, a spus preşedintele Senatului.

„Începe suita de pregătiri pentru viitoarea fraudă electorală din 2012 în care votul prin corespondenţă, suprapunerea unui referendum cu alegerile locale, în care tot ce este aşa-zisa reformă a statului român vor fi, de fapt, un set de măsuri care vor conduce către încercarea disperată de a mai salva ce se poate salva electoral pentru cei de la PDL”, susţine Geoană.

Guvernarea PSD, din care am făcut parte, a modificat Constituţia în 2003. A existat o conversaţie cu toate partidele parlamentare. A existat o comisie care s-a uitat pe plan intern şi extern la soluţii comparate. Întreg Parlamentul a votat modificările de Constituţie. Cum poţi să crezi că te duci undeva la Covasna şi vii de acolo, după o săptămână liniştită, cum a spus domnul preşedinte, cu nişte teze de modificare a Constituţiei – tot respectul pentru efortul intelectual din spate – şi crezi că vreo secundă opoziţia şi Parlamentul vor accepta acel lucru? El provoacă, de fapt, un scandal cu opoziţia, ca să poată să mai blameze Parlamentul o dată şi să îşi pregătească referendumul pe care să-l suprapună cu alegerile locale. În speranţa că opreşte USL să facă 50% la anu'”, a afirmat preşedintele Senatului.

„Faptul că propune o modificare a Constituţiei, care este clar că n-are cum să treacă, nu are alt scop decât găsirea unui pretext ca, la alegerile locale de anul viitor – unde se joacă meciul cel mare, acolo este raportul de forţe real dintre actuala Putere şi actuala Opoziţie – să nu se vorbească despre guvernarea PDL, să nu se vorbească despre hoţiile pedeliştilor, să se vorbească despre nenorocitul de Parlament, care nu vrea să accepte modificarea Constituţiei”, a completat Geoană.

El a mai spus că o eventuală modificare a Constitutiei ar trebui făcută într-un an neelectoral.  „Recomandările europene spun să nu suprapuneţi alegeri naţionale, locale, pentru parlament, pentru preşedinte, pentru europarlament cu o altă temă de referendum internă, ele trebuie separate. Este începutul fraudării morale a alegerilor de anul viitor. Este un semnal de alarmă şi de alertă şi pentru partidele din opoziţie, şi pentru oamenii obişnuiţi, şi pentru media”, a adăugat Mircea Geoană. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.