Acasă Uncategorized Ministrul Muncii cercetat de ANI pentru fonduri europene

Ministrul Muncii cercetat de ANI pentru fonduri europene

DISTRIBUIȚI

100262 – 19042011 – Agenţia Naţională pentru Integritate verifică existenţa unui posibil conflict de interese în cazul ministrului Muncii, Ioan Botiş, în condiţiile în care soţia sa este plătită din bani europeni, pentru un proiect avizat de o agenţie din subordinea Ministerului Muncii. Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa care derulează programe din fonduri europene are sediul pe strada Cloşca nr. 3 din Bistriţa, adresă la care locuieşte şi ministrul Ioan Botiş.

Asociaţia are la dispoziţie 2,13 milioane de lei, din care 1,9 milioane de lei fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene, 187.700 de lei bani de la bugetul naţional. Contribuţia beneficiarului este de 44.000 de lei.

 

 

 

 

Într-o intervenţie la Realitatea TV, ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat că „reflectează” la demisie, dar că va lua o decizie dacă se dovedeşte că se afla în conflict de interese din cauză că soţia sa a primit  bani europeni în cadrul unui proiect avizat de o agenţie din Ministerul Muncii.

„Eu personal nu primesc niciun ban. Soţia are statut de consilier acolo pe proiect. Primeşte bani pe acel proiect cu finanţare europeană. Soţia mea nu este beneficiar direct. Este vorba de o asociaţie care are acest contract. Soţia mea este plătită în calitate de consilier”, a declarat Botiş.

Ministrul Muncii a spus că nu exclude să demisioneze dacă se va dovedi a exista vreo problemă de moralitate: „Dacă este o problemă de moralitate, voi face acest lucru. Dacă va fi considerată o problemă, aceasta va fi soluţia. Lăsaţi-mi timp de gândire şi vă voi da un răspuns”, a mai spus ministrul Botiş.

Botiş consideră că în această situaţie nu există niciun fel de conflict de interese. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.