Acasă Uncategorized Buftea: Campanie de prevenire a consumului de etnobotanice şi a delincvenţei juvenile...

Buftea: Campanie de prevenire a consumului de etnobotanice şi a delincvenţei juvenile în liceele din Buftea

DISTRIBUIȚI

100534 – 29042011 –  Ofiţeri din cadrul compartimentului Prevenirea şi Combaterea Criminalităţii din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ilfov, în colaborare cu lucrători de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov au organizat, pe 28 aprilie a. c., o serie de activităţi de prevenire în două licee din Buftea.

Cu această ocazie, în baza Campaniei de prevenire a consumului de substanţe noi cu efect psihoactiv “Etnobotanicele la graniţa dintre vis şi coşmar”, precum şi a delicvenţei juvenile ”Inteligent sau delicvent? Tu ce alegi?” care se desfăşoară în perioada 1 aprilie – 1 iunie 2011, au fost organizate întâlniri interactive cu elevii din liceele din Buftea.

Acestora le-au fost prezentate materiale sugestive (clipuri tematice, educaţionale), purtându-se un dialog cu elevii pe subiectele de interes.

În prelegerile lor, toţi partenerii, au pus accent, pe riscurile la care se expun consumatorii de droguri, (sancţionarea penală, dependenţă, afectarea gravă a stării de sănătate, decesul şi destabilizarea socială în familiei). De asemenea, li s-a precizat că violenţa, în rândul elevilor poate fi cauzată şi de acest viciu.

Nu în ultimul rând, campania are şi scopul de a instruii elevii unităţilor de învăţământ, în domeniile abordate, în vederea diseminării ulterioare a informaţiilor obţinute, către colegi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.