Acasă Uncategorized România a câştigat procesul cu Comisia Europeană în privinţa ariilor de protecţie...

România a câştigat procesul cu Comisia Europeană în privinţa ariilor de protecţie specială pentru păsări

DISTRIBUIȚI

100186 – 15042011 – Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a pronunţat hotărârea în cauza 522/09 – Comisia Europeană împotriva României, în ceea ce priveşte desemnarea insuficientă ca număr şi suprafaţă a ariilor de protecţie specială avifaunistică. Curtea a respins acţiunea Comisiei Europene ca fiind inadmisibilă, costurile de judecată urmând să fie plătite de Comisie.

Comisia Europeană reclamase statul român că nu a desemnat suficiente teritorii, ca număr şi suprafaţă, drept arii de protecţie specială (APS), care ar fi fost de natură să asigure protecţia corespunzatoare a unor specii de păsări salbatice, dar şi a unor specii de păsări migratoare.

În apărare, România a ridicat excepţia de inadmisibilitate a acţiunii declanşate, pentru ca, prin scrisoarea de punere în intarziere, Comosia Europeană a invocat necomunicarea listei APS, dar în avizul motivat al acţiunii a reproşat desemnarea insuficientă a APS, ca număr şi suprafaţă.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a fost de acord cu motivele invocate în aparare de statul român şi a reţinut totodată că, în mai puţin de două luni de la primirea scrisorii de punere în intarziere, respectiv la 21 decembrie 2007, România a transmis Comisiei lista naţională de APS, pe care le clasificase între timp. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.