Acasă Uncategorized Bucureşti: PDL s-a răzgândit şi vrea alte întrebări la referendumul pentru Legea...

Bucureşti: PDL s-a răzgândit şi vrea alte întrebări la referendumul pentru Legea Capitalei

DISTRIBUIȚI

100568 – 02052011 –  Călin Murg, liderul consilierilor generali din partea PDL în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, declară că unele întrebări de la referendumul la care sunt aşteptaţi bucureştenii în iunie ar putea fi schimbate, deoarece o parte din cele stabilite deja sunt “evasive”. Campania outdoor a PDL, dar şi de pe internet, pentru referedumul din Bucureşti promovează alte întrebări decât cele oficiale, care se vor regăsi pe buletinele de vot. Prin întrebările PDL din campania outdoor în legătură cu referendumul “s-a vrut deschiderea unei dezbateri pe anumite teme” şi că “nu s-a dorit să se creeze confuzii printre bucureşteni”.

 

 

 

 

 

 

 

Una dintre întrebările promovate de PDL, dar care nu va fi pusă şi în cadrul consultării cetăţeneşti, este “Eşti de acord cu eutanasierea câinilor vagabonzi?”, cu variantele de răspuns “da” şi “nu”.

Murg a recunoscut că întrebarea privitoare la eutanasierea câinilor “nu are de-a face cu referendumul pentru Legea Capitalei şi că aceasă problemă trebuie reglementată de o lege care se află acum în dezbatere la Parlament”.

Legat de celelalte întrebări ale campaniei PDL (inclusiv cea despre posibilitatea alegerii consilierilor în mod uninominal), el a spus că acestea ar putea fi introduse printre întrebările referendumului pentru că CGMB ar putea să le modifice pe cele care au fost deja stabilite “pentru că sunt evasive”. În acest sens, Murg a declarat că va propune ca “numărul de consilieri generali să fie redus la 80, iar aceştia să fie aleşi uninominal” (legea promovată de PDL promova desfiinţarea consiliilor de sectoare, lucru care ar fi antrenat majorarea numărului de consilieri generali faţă de numărul din acest moment, n.r.). Democrat-liberalul a mai afirmat că o altă întrebare trebuie “să se refere clar dacă se vor desfiinţa sectoarele sau nu”, iar alta „să facă referire la o cât mai bună alocare a banilor în administraţiile din Bucureşti”.

După cum se cunoaşte, referendumul pentru Legea Capitalei, la care bucureștenii vor fi chemaţi să răspundă la șapte întrebări, va avea loc la 19 iunie. Întrebările vizează, în principal, organizarea administrativă a Capitalei. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.