Acasă Uncategorized Galaţi: Reţea de contrabandă cu ţigări, anihilată de poliţiştii de frontieră gălăţeni

Galaţi: Reţea de contrabandă cu ţigări, anihilată de poliţiştii de frontieră gălăţeni

DISTRIBUIȚI

101049 – 17052011 –   Poliţiştii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Galaţi, sprijiniţi de lucrători din cadrul BCCO Galaţi, IJJ Galaţi şi S.I.F. Braila, cu sprijinul consistent al SRI – Direcţia Judeţeană Galaţi şi al D.G.I.P.I. -S.I.I.P.I. Galaţi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi, au anihilat o reţea de contrabandă cu ţigări provenite din Republica Moldova, care acţiona pe raza judeţelor Galaţi şi Brăila, formată din cetăţeni români şi moldoveni.

Din luna noiembrie 2009 poliţiştii de frontieră gălăţeni, sub coordonarea directă a procurorilor D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Galaţi, au documentat activitatea infracţională a grupării care desfăşura activităţi ilegale în sfera contrabandei cu ţigări, şi care în această perioadă a încercat să introducă ilegal în ţară, în repetate rânduri, peste 130.000 pachete cu ţigări.

În data de 14 aprilie 2011 au fost effectuate 18 percheziţii domiciliare în diferite locaţii din judeţele Galaţi şi Brăila, în urma cărora poliţiştii de frontieră au ridicat, în vederea confiscării, şase autoturisme, două laptopuri; şapte computere; două harddisk-uri (înregistrare camere de supraveghere), 75 de telefoane mobile, diferite înscrisuri şi mijloace de probă, iar în cursul zilei de 17 mai 2011 au mai fost efectuate două percheziţii în sistem informatic.

Din grupare fac parte 15 persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 49 ani, iar pentru nouă dintre acestea – cetăţeni români şi moldoveni – instanţa a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 zile care, ulterior, au fost prelungite cu încă 29 zile.

Valoarea totală a prejudiciului calculat până în acest moment se ridică la 1.555.200 lei, persoanele urmând a fi cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.