Acasă Uncategorized Târgu Mureş: Refugii pentru verificarea tonajului pe drumurile judeţene

Târgu Mureş: Refugii pentru verificarea tonajului pe drumurile judeţene

DISTRIBUIȚI

100658 – 04052011 – Consiliul Judeţean Mureş lucrează la un proiect care prevede construirea de refugii pe drumurile judeţene, pentru ca autocamioanele să poată fi scoase din trafic fără a încurca circulaţia rutieră, pentru verificarea tonajului, a anunţat vicepreşedintele CJ Mureş, Ioan Cristian Chirteş.

„Ne-am propus în acest an să demarăm şi procedura de execuţie a opt puncte de verificare a tonajului autocamioanelor pe drumurile judeţene. Nu avem asemenea puncte pe drumurile judeţene şi vedem că traficul este din ce în ce mai greu, cu autotrenurile care transportă cantităţi mari de material lemnos. Vom pune indicatoare de restricţie de tonaj şi vom încerca să verificăm gabaritul autocamioanelor”, a spus Chirteş.

El a precizat că CJ Mureş este în faza de proiectare şi de obţinere a avizelor de la Poliţia Rutieră şi că, deocamdată, nu se cunoaşte suma la care se va ridica investiţia. „Suntem la faza de proiectare. Avizele trebuie date de RAR, ARR, Poliţia Rutieră, trebuie să îndeplinească anumite standarde. Punctele vor fi amplasate pe Valea Gurghiului, zona Reghin – Sovata, Acăţari – Ungheni, pe zona Bălăuşeri – Târnăveni, Luduş – Sărmaşu, pe câmpie. Vrem undeva în luna august să începem”, a afirmat Chirteş.

Decizia de construire a refugiilor pentru verificarea tonajului a fost luată după ce tot mai multe drumuri judeţene au început să aibă probleme din cauza greutăţii transporturilor rutiere. Recent, DJ 154 B, care leagă comuna Vătava de localitatea bistriţeană Şieu, s-a surpat pe o porţiune de peste 15 metri din cauza transporturilor grele de material lemnos de la o exploataţie din zonă.  www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.